17-годишният Стойко от Скутаре, който уби пастир за 60 лв., с ново обвинение

Автор: Plovdiv Now 3781
17-годишният Стойко от Скутаре, който уби пастир за 60 лв., с ново обвинение

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе нов обвинителен акт срещу 17-годишния Стойко Чепенлиев, който през месец септември 2023 г. преби до смърт пастира Живко Петков заради 60 лева. 

 

Пловдивският окръжен съд върна делото на прокуратурата като съдия Розалия Шейтанова констатира, че „грабежът е придружен с две телесни повреди, но не е описан механизмът за смъртта и връзката между двете телесни повреди. Необходимо е да се обясни с какви удари, колко и по какъв начин точно са нанесени ударите и какво се е случило в трите дни от побоя до смъртта, а също така и как тялото се е озовало на посоченото място, на 1 километър от мястото на побоя”, пише TrafficNews.

Според новия обвинителен акт непълнолетният мъж е предаден на съд за това, че на 10 септември 2023 г. в землището на село Скутаре, в местността "Голям гьол", е отнел чужди движими вещи - пари на стойност 60 лева от владението на 64-годишния Живко Петров. Стойко Чепенлиев е употребил сила и грабежът е придружен с тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно разстройство на здравето, опасно за живота, и средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движенията на тялото, от които през времето от 10.09.2023 г. до 13.09.2023 г. е последвала смъртта на Петров. 

Пастирът работел в овцеферма в Скутаре. Стойко Чепенлиев живеел в селото и си търсел работа. На 10 септември 2023 г. той се движел със свой приятел из селото с микробус. Когато преминали покрай овцефермата, видели Петров, седнал на тревата до близкия сеновал. Непълнолетният младеж слязъл от колата, приближил се към него и му поискал пари. Петров отказал, след което Чепенлиев се надвесил над него и пребъркал джобовете му, като взел 60 лв. Младежът поискал още пари, но не получил и бутнал пастира на земята и започнал да го рита с крака по тялото. Малко по-късно го оставил на мястото и се качил на микробуса.

Три дни по-късно – на 13 септември 2023 г., мъж, който отивал на работа, забелязал край пътя тялото на Петров. Подал сигнал на тел. 112, а пристигналите на място медицински екипи установили смъртта на Петров. Според заключението на съдебномедицинската експертиза смъртта на мъжа е настъпила от травматичните увреждания, причинени от побоя. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи ново разпоредително заседание по делото.

Поради факта, че Стойко Чепенлиев все още е непълнолетен, след редукцията на наказанието, го грози лишаване от свобода от 5 до 15 години. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина