17-годишен е убиецът на пастира в Скутаре, за 60 лева

Автор: Plovdiv Now 9063
17-годишен е убиецът на пастира в Скутаре, за 60 лева

Автор: Цветелина Чафадарова

17-годишен е убиецът на 64-годишния пастир в Скутаре. Мотивът за убийството е сума пари, които младежът е искал от пастира, стана ясно днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив.

Извършителят на тежкото престъпление е работил в същия селскостопански обект, в който е работил и към момента на инцидента пастира Живко. В деня на убийството младежът е поискал пари от мъжът, който му дал сумата от 60 лева. След това извършителят продължил да иска пари, но пастирът казал, че не разполага с повече. Последвал е побой над мъжа, който е довел до смъртта му.

Младежът не е бил криминално проявен до този момент, като в момента му е повдигнато обвинение за грабеж, придружен със средна телесна повреда, довела до смъртта на 64-годишния мъж.

„Когато е намерено тялото, не са открити следи от насилие. При извършената съдебномедицинска експертиза, е установена силна вътрешна кръвозагуба, която е довела и до неговата смърт”, заяви зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева– Минчева. Тя добави, че е внесено искане за мярка за неотклонение и е постановено задържане под стража.

След редукцията на наказанието му пред факта, че е непълнолетен, го грози лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов и началникът на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив Георги Ташев, разкриха информация за два случая с иззети големи количества наркотици на територията на града, както и на АМ „Тракия”.

„Единият случай касае задържане на гражданин на Черна гора на АМ „Тракия”, като в автомобила му са открити множество пакетирани вещества, които според експертите представляват наркотични препарати. Количеството, което е установено е над  10 килограма. В момента спрямо него е постановена мярка за неотклонение. Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 до 30 хиляди лева”, разказа Чергов.

 Аналогично е наказанието и на следващия случай,който касае задържане на 39 годишни мъж и жена от град Пловдив в момент, в който те се снабдили с наркотично вещество хероин, с тегло близо 400 грама от територията на София, който бил предназначен за разпространение на територията на Пловдив и в частност квартал „Столипиново”.

Отишли са с влак до софия, върнали са се в пловдив пак с влак и на централна гара са били задържани., спрямо всеки един от тях е повдигнато обвинение за разпространение на високорискови вещества.  

Разпоредено е задържането им за 72 часа, предстои искане на мярка за неотклонение. Ако бъдат признати за виновни ги касае от 3 до 12 години лишаване на свобода и глоба.

Припомняме, че мъжът, чийто труп е открит в сряда сутринта край село Скутаре, е бил пастир и работел при един от животновъдите в селото. 64-годишният Живко пристигнал преди време от Северна България, за да търси препитание. Наел го местен фермер, известен в селото с прякора Кольо Убрето. Той притежава големи стада овце и кози, за  които се грижели двама овчари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина