100 жители на Войводиново се събраха отново на протест пред кметството

Автор: Plovdiv Now 5517
100 жители на Войводиново се събраха отново на протест пред кметството

Около 100 жители на  Войводиново  се събраха пред кметството в знак на недоволство срещу условните присъди на двамата роми, пребили в началото на януари 33-годишния ефрейтор Валентин Димов. Това каза пред "Фокус" кметът на община Марица Димитър Иванов.

"Хората са се събрали в знак на недоволство във връзка с несправедливата, според тях, условна присъда, която е дадена на двамата подсъдими, пребили командоса. Друга стачка няма да има. Кметът на с. Войводиново им е обяснил всичко по останалите дела. Според жителите, ако Административният съд се произнесе несправедливо, тогава вече отново ще стачкуват", коментира Иванов и уточни, че това не е протест, а просто жителите са се събрали, за да обсъдят случващото се.

Припомняме, че братята Борис и Асен Пакетови се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В четвъртък 18-годишният Борис получи 1 година условно с тригодишен изпитателен срок, а 22-годишният му брат Асен - 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина