Удължиха ваканцията за учениците в Община „Родопи

Автор: Plovdiv Now   4455
Удължиха ваканцията за учениците в Община „Родопи

Ваканцията на учениците в Община „Родопи” се удължава до 11 януари, сряда. Това решение е взето днес по обед, съобщиха от общинската администрация. Причина за решението е големият брой болни от грип, който е регистриран на територията на Общината. Ваканцията се удължава за учениците във всички населени места в „Родопи”. Учебните занятия ще бъдат подновени в четвъртък, 12 януари.

Ваканцията се удължава и в Пловдив-град. Учебни занятия няма да има в общините Марица, Садово, Стамболийски от 9 до 11 януари. Само с два дни, от 9 до 10 януари удължават ваканцията в общините Карлово, Лъки и Асеновград.

Образователното министерство обяви ваканция в понеделник и вторник и в София. Преди това стотици ученици писаха с молба до столичния кмет да удължи ваканцията. 

"От вчера следобед до днес получих няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари." Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в събота в профила си във Facebook, след като Министерството на образованието остави кметовете сами да решават дали ваканцията да бъде удължена, или не. 

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", написа още Фандъкова.

Сега обаче от министерството са решили да обявят ваканция в София до сряда. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина