Ситен дъжд и мъгла в Пловдивско, има опасност от свлачища

Автор: Plovdiv Now 7369
Ситен дъжд и мъгла в Пловдивско, има опасност от свлачища

Натоварено е движението в пловдивския участък на АМ „Тракия“, както и по пътищата Пловдив-Пещера, Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. На територията на по-голямата част от областта вали слаб дъжд, пътните настилки са мокри и хлъзгави. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.
 
Има опасност от свлачищна активност по пътищата Кричим-Девин, Югово-Лъки, Асеновград-Смолян и Троян-Кърнаре. Забранено е движението на моторни превозни средства над 10 тона през Троянския проход. В района на прохода видимостта е намалена поради мъгла.

До 30 ноември движението по пътя Югово-Лъки ще се осъществява в една лента, поради пропадане на част от пътното платно. Преминаването в участъка се регулира с пътни знаци.

Синоптиците обещават днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират. Днес в Пловдив ще бъде предимно облачно, като максималните градуси ще са 8. В събота обаче облаците най-накрая ще се разсеят и ще грейне слънце. 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина