Само преди дни Росица Пейчева мина под венчило и стана булка за първи път в живота си на 46 години. Гласовитата родопска изпълнителка се врече във вечна вярност на мъжа на живота си Николай Петров, който описва като "един прекрасен човек, с когото иска да прекара остатъка от живота си". 

"Мислех, че ще е една обикновена сватба, но ми беше много весело! Щастлива съм, че се видях в бяло - нещо, което си мислих, че няма да ми се случи. На толкова много булки съм пяла, на толкова сватби съм присъствала и нямам думи, с които да опиша чувството аз да бъда в ролята на булка. Щастлива съм, че намерих мъжа, който вярва в мен и дава всичко за жената до него. Съдбата ни събра! И в най-дръзките си мечти не съм си мислела, че ще имам друг живот и друга половинка. Благодаря на родителите и децата ми, които винаги са били зад мен. Много съм им благодарна и много ги обичам" - емоционално споделя пред Trafficnews Роси Пейчева. 

Пред нашата медия тя разказва още, че в началото с Ники са обмисляли много скромна венчавка - само младоженци и кумове, но по-късно са решили, че е недопустимо да откъснат родителите и най-близките си приятели от този така съкровен за тях момент. 

Предвид пандемията, сватбеното тържество все пак се състояло в тесен кръг, а от колегите на Роси просъствала единствено Ивана, която е кръстница на децата на Росица Пейчева.

" Музикалната компания е моето второ семейство, защото г-н и г-жа Димитрови са били до мен в най-трудните моменти от живота ми. Голяма част от колегите си, пък приемам като братя и сестри и през годините съм виждала подкрепа в тяхно лице. Исках да се получи атмосферата от 2016 година по повод 25-годишния ми юбилей на музикална сцена и издаването на юбилейния ми албум. Тогава на събитието присъстваха много колеги - три народни оркестъра, 10 от водещите имена в попфолка и 17 от фолклора. На сватбата обаче нямаше как да поканя всички колеги, предвид обстановката в момента, за да се получи отново подобна атмосфера. 

Красивата певица, пременена в разкошен булченски тоалет, влезе в манастира придружена от баща си в съпровод на гайдари с песента “Ела се вие, превива” и именно този момент описва като изключително сантиментален и специален за нея.  

"Сълзи бликнаха от очите ми, просто беше невъзможно да се удържа предвид емоциите, които изпитвах вътре в себе си. Следващият такъв беше, когато видях халките на пръстите ни с Ники" - споделя Роси. 

Тя се трогнала и от думите на кума й Борислав Соколов - Мис Бони, който на микрофона, пред всички гости споделил, че не би станал кум на никой друг така, както е станал на Росица.

"Дори на 46 години - радвам се, че направих сватба и най вече, защото след години ще мога да изгледам видеото, на което присъстват родителите ми" - завършва певицата. 

Сред най-вълнуващите мигове на тържеството бяха думите на певицата, че дължи таланта си на първо място на своите родители и на човека, който го е доразвил и шлифовал - доц. д-р Данка Цветкова, която стана и нейна кума. После покани майка си и кумата, за да изпеят заедно няколко прекрасни родопски песни, като първата песен бе химна на Родопите - песента “Бела съм, бела, юначе”.

Относно въпроса ни дали плануват меден месец, Роси Пейчева сподели, че ще е просто един уикенд, който ще прекарат само двамата с Ники, като към момента все още обмислят мястото, което да посетят. 

Припомняме, че сватбеното тържество се състоя на 31 май в ресторант в Асеновград, а църковен брак младоженците сключиха в Араповския манастир до Асеновград. Свидетели на обета бяха гримьорът на звездите Борислав Соколов, по-известен като Мис Бони и голямата фолклорна изпълнителка Данка Цветкова -  гл. ас. д-р и преподавател в АМТИИ.

Освен Ивана, сред гостите бяха проф. д-р Костадин Бураджиев, аранжор на прекрасния албум “Мечта”, Росен и Милена Борисови, ръководители на танцова формация “Етноритъм”, Радослав Георгиев, режисьор на видеоклиповете на певицата, диджей Миро и др. Ивайла Карабойчева, която Роси обучава от 4-годишна и братчето й Крум бяха шаферите на булката, естествено там бе нареден и всеобщия любимец Чарли, нагизден със специален фрак. 

За своя първи сватбен танц Роси и Ники избраха вечната песен "I will always love you" на Уитни Хюстън.