Обвиниха изпълнителния директор на „Лъки Инвест“ за замърсяването на реките Чая и Юговска

Автор: Plovdiv Now 10724
Обвиниха изпълнителния директор на „Лъки Инвест“ за замърсяването на реките Чая и Юговска

Районна прокуратура – Асеновград привлече към наказателна отговорност изпълнителения директор на „Лъки Инвест“ - Атанас Марински, за това, че заедно с управителя и отговорника на хвостохранилището и отговорника са допуснали да се замърси водно течение – водите на река Юговска, чрез изтичане на цианид в реката, като с това са ги направили опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопанси цели. 

Първоначално привлечени като обвиняеми бях само отговорникът и управителят на хвостохранилището. В хода на продължилото разследване обаче бяха събрани нови факти и обстоятелства за повдигане на обвинение и на Марински.

Делото е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

Спрямо  обвиняемия Марински е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. „Гаранция“ в размер на 5 000 лева пък бе постановена на другите двама обвиняеми.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина