Кметът на Лъки с официално обръщение, търсят се доброволци

Автор: Plovdiv Now 8652
Кметът на Лъки с официално обръщение, търсят се доброволци

Кметът на община Лъки Валентин Симеонов публикува официално обръщение към съгражданите си, за да ги покани да се включат в доброволческата кампания в помощ на най-застрашените от коронавируса граждани:

Уважаеми съграждани,
Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки.

Обръщам към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в кампанията по набиране на доброволци. Вашето съдействие е нужно за осигуряването на помощ на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна и лекарства по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други.

Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: [email protected] или позвънете на телефон: 03052 22 55 или 03052 22 11. Важно е да посочите Вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства.

Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това, сме длъжни да бъдем подготвени.
В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която промени живота на целия свят.

Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!

Инж. Валентин СИМЕОНОВ, кмет на община Лъки

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина