В Куклен се случи първият по рода си Младежки фестивал

Автор: Plovdiv Now 29241
В Куклен се случи първият по рода си Младежки фестивал

В първия учебен ден в Куклен се проведе първият по рода си Младежки фестивал.

Форумът се организира от Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ и Община Куклен в лицето на кмета Мария Белчева, която откри фестивала. Съорганизатор и специален гост бе Станилия Стаменова - световна и европейска шампионка по кану-каяк, която разказа за пътя си на професионален спортист, успехите и предизвикателствата в живота си.

Целта на събитието беше младите хора на града да се запознаят с различни възможности за кариерно развитие на местно ниво и включваше два основни модула. Първият бе под формата на изложение, на което жителите и гостите на града имаха възможността да посетят различни местни организации в техните изнесени кътове. Във втората си част на сцената на фестивала в любопитния формат на блиц интервюто посетителите на форума се запознаха с някои от значимите личности на града в области като спорт, образование, изкуство.

Присъстваха представители в сферата на кариерното ориентиране, спорта, бизнеса, изкуството, екологията и др. Състояха се и няколко ателиета с теми като доброволчество, лидерство, творчество, както и демонстрации и открити уроци по пеене, танци и карате киокушинкай.

Младежкият фестивал бе едно своеобразно празненство както на младите хора, така и на тези работещи със и за тях. Във фестивала участие взеха представители на Младежки център Пловдив По време на събитието те имаха възможността да представят и промотират своята работа

С музикални изпълнения се включиха младите таланти на Валентина Трендафилова от Музикална Школа „Музичко“.
По време на събитието бе дадено пространство за изява, творчество и споделеност. Така всички млади хора се докоснаха до магията на действието, която прераства във въздействие - към средата, обществото, личността.
 
Фестивалът се реализира по проект "Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие" по програмата "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина