Учениците от Куклен се включиха в проект за по-здрави деца

Автор: Plovdiv Now 7028
Учениците от Куклен се включиха в проект за по-здрави деца

Учениците от начален етап на СУ „Отец Паисий“ в Куклен взеха участие в проект на NESTLE „По-здрави деца“, който стартира през настоящата учебна година. Той се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването. Идеята е чрез повече такива инициативи да се спомогне за изграждане на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот.

Инициативата стартира през 2012 г, като обхваща училища и детски градини, а през учебната 2018-2019 беше поставен акцент върху провеждането на забавни уроци в училищата, като по този начин децата се ангажират и се провокира техният интерес към по-добро хранене и активен начин на живот. Програмата се състоеше от 6 модула: „Консумирай разнообразна и питателна храна“, „Контролирай порциите си“, „Избери водата“, „Движи се и играй активно“, „Наслади се на храната заедно с други“ и „Училище на четири лапи“. Организиран беше и конкурс за най-активно училище в промотирането на балансирания начин на живот.

Участието в проекта даде възможност на СУ „Отец Паисий“ да се състезава за подобряване на базата на училището.

На 20 октомври 2018 година на специално събитие по случай „Международния ден на готвача“ в София ученици от цялата страна се запознаха с известни шеф готвачи и с тяхна помощ изпробваха своите готварски умения. Чрез интерактивни дискусии и готварски игри шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев демонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина