Учениците от Куклен се обединяват срещу тормоза в Деня на розовата фланелка

Автор: Plovdiv Now 3230
Учениците от Куклен се обединяват срещу тормоза в Деня на розовата фланелка
Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва деня за борба с училищния тормоз, познат като „Ден на розовата фланелка“.
 
Учениците от СУ”Отец Паисий” в Куклен също се включиха в световната инициатива и изразиха своята солидарност и подкрепа срещу тормоза в училище.
 
Децата бяха подготвили тематичен кът във фоайето на училището, с изработени от самите тях информационни материали.
Част от учениците посетиха и служителите на общинска администрация , за да запознаят и приобщят общинарите към световната кауза.
 
Инициативата започва през 2007 година в Канада.
 
Началото на тази история е поставено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те решават да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в своето училище, след като се появява облечен с розово поло.
 
Двете момчета решават да купят розови тениски и на следващия ден ги раздадат в учебното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с тормозения им приятел. По този начин те оказват морална подкрепа на своя връстник и приобщават и други към тях.
 
Инициативата освен това надхвърля границите на училището и се превръща в световна кампания срещу насилието. Целта й е да се повдигне темата за толерантността между връстниците, което прераства в Световен ден против тормоза в училище.
 
В България за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 г.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина