Центърът на Куклен с нова визия през 2019-а

Автор: Plovdiv Now 14334
Центърът на Куклен с нова визия през 2019-а

Местната администрация има амбицията да обнови централния площад на Куклен. От Общината се надяват да сменят всички плочки около Читалището до лятото на 2019 година. Идеята е да се покаже, че площадът може да се „преобрази“ и да „стопли“ сърцата на кукленци преди предстоящите избори. Само преди месец в Общинския съвет се разрази битка за това как да бъдат похарчени парите за инфраструктура. Това костваше председателското място на Пламен Гошев, който настояваше парите да се използват за саниране на разкопаните улици в Куклен и ремонт на пътища в по-малките населени места. Според него площадът няма нужда от належащ ремонт, който макар и стар, е в добро състояние. Бившият вече председател на съвета тогава успя да устои и да се наложи за довършването на ул. „Възраждане“ и още няколко по-малки улици.

Днес проектът за „реконструкция и реновиране на централния площад“ е вече в действие. Ръководството на общината, което е с мнозинство в общинския парламент, смело подменя плочките между автобусната спирка на ул. „Александър Стамболийски“ до търговската улица и пред новото заведение „Дупката“.

Разчитаме ремонтите да не завършат толкова козметично, колкото изглеждат в момента, а плочките и стълбите да са от качествени материали и да са преценени срещу подхлъзвания. Колкото и невероятно да звучи, остава да се надяваме, че кметът и мнозинството в Общинския съвет, ще погледнат вече по-сериозно на проблемите на хората, които газят по разкопаните улици и тези без осветление. Пари за тях има, особено след финансовите инжекции от правителството и новите данъци, гласувани в началото на бюджетната 2018 година. Дали тези средства ще бъдат използвани по предназначение и в интерес на нуждаещите се, остава да разберем.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина