Талантливата Таня от Куклен грабна първото място на престижен конкурс

Автор: Plovdiv Now 12093
Талантливата Таня от Куклен грабна първото място на престижен конкурс

Талантливата Таня Керкелова от Куклен постигна голям успех на Националния музикален конкурс „Милчо Петров“, който се проведе на 25 октомври в Пловдив.

Състезанието беше организирано от Народно читалище „Шалом Алейхем – 1945“ и в него премериха сили над 100 деца от музикалните школи по пиано, акордеон, цигулка, китара и ударни инструменти от цяла България.

Таня се представи блестящо на конкурсната сцена и завоюва най-високите оценки в своята възрастова група. Тя грабна първа награда за изпълнението си на пиано в първа възрастова категория. Момиченцето изсвири две произведения – „Прелюдия“ от Парашкев Хаджиев и „Алегрето“ на Моцарт.

Оценка на изпълненията даде  престижно жури  в състав:  Председател – академик Николай Стойков и членове: проф. Живка Личева, д-р Милена Вълчева, Анелия Сталева и Дарина Кантарджиева.

Таня Керкелова е на осем години  и е възпитаник на школата по изкуства към Народно читалище „Н. Вапцаров – 1909“ –гр. Куклен. От петгодишна Таня свири на пиано, а неин преподавател вече 3 години е Валентина Трендафилова.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина