Талантливата Хюлия завладя родния Куклен с творбите си

Автор: Иван Маринов 20718
Талантливата Хюлия завладя родния Куклен с творбите си

Талантливата художничка Хюлия Дикмова, която е родом от Куклен, направи първата си самостоятелна изложба в Куклен в началото на юли. Това стана възможно благодарение на народно читалище "Никола Й. Вапцаров" и фондация „Траки”, които  организираха събитието.  

Картините й са участвали в много изложби в страната и чужбина, като част от тях са станали собственост на частни колекции. За първи път Хюлия показа част от творчеството си в родния Куклен, където може да се проследи кариерата й. Много от графиките са рисувани по време на престоя и обучението й в чужбина. Те разкриват богатия й вътрешен свят и мироглед, както и завидното й въображението.

Изложбата бе открита с поздравителни адреси от председателя на Общинския съвет в Куклен Пламен Гошев и кмета на общината Мария Белчева.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха музикалните изпълнения на децата от школата по пиано на Валентина Трендафилова. На събитието присъстваха много общественици и приятели на художничката от родния й град.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина