Студент преби момиче край Пловдив, съдът го глоби с 1000 лева

Автор: Ива Модова 8172
Студент преби момиче край Пловдив, съдът го глоби с 1000 лева

Млад мъж бе осъден с административно наказание глоба за причиняване на лека телесна повреда над момиче. Случаят е от преди месеци, но през изминалата седмица магистратите се произнесоха с обвинителен акт.

През лятото четири момчета се събрали в беседка в близост до параклис „Свети Илия“ в Куклен. Те се забавлявали пиели алкохол, пеели и слушали музика. По-късно към компанията се присъединили две момичета. Те се познавали с мъжката компания, но едно от момичетата и от момчетата имали стар конфликт помежду си. Младежът още като видял девойката започнал да я обижда, че е лека жена. Напсувал я и започнал да я цели с маслини. Атакуваната на няколко пъти го помолила да престане, но момчето не чувало и дума. Нервите на обидената не издържали – станала, взела чаша пълна с алкохол и замерила дразнителя си с нея.

Младият мъж се вбесил и без да обели и дума се засилил към момичето и й забил юмрук в окото.  От удара тя паднала на земята. Веднага след това, придружена от приятелката си, тръгнали към центъра на малкия град. Там пострадалата подала сигнал до Първо районно, а след това посетила болница. Лекарите констатирали, че на момичето е нанесена телесна повреда – охлузване в областта на окото.

Срещу момчето започнало производство и не след дълго се сдобило с обвинение.

Преди седмица побойникът получи наказание. Той бе признат за виновен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Младежът е без стари криминални прояви, студент и с добри характеристични данни. Поради тези причини съдът го освободи от наказателна отговорност и го глоби с 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина