Станилия Стаменова и пловдивски треньори запознаха децата на Куклен с кану-каяка

Автор: Plovdiv Now 6137
Станилия Стаменова и пловдивски треньори запознаха децата на Куклен с кану-каяка

Европейският ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември, което през 2023-та е 29-ти септември. СУ „Отец Паисий“ в Куклен се включи в събитията на сдружение „BG Бъди активен“, с които се отбелязва „Европейския ден на спорта в училище“. На двората училището се проведе начално обучение по кану – каяк.

За целта бяха монтирани тренажори за гребане, също така имаше поставени на стойки лодки, както и гребла и други елементи, използвани от спортистите, които тренират и се състезават в този спорт. След учебните часове, всички деца от СУ „Отец Паисий“-Куклен имаха възможност да седнат на тренажора и да получат първия си урок по гребане. Съорганизатор на събитието бе Станилия Стаменова, световен и европейски шампион по каку-каяк, която заедно с треньори и представители на СККК “Тракия“ – Пловдив запознаха децата с този спорт, показаха им как се държи греблото и как да гребат правилно, разкаха им за лодките и всичко, свързано с този спорт.

„Искаме да покажем каква е разликата между лодките кану и каяк. Да запознаем децата как се гребе, техниката на кану – каяка. Той е хубав спорт, физически тежък, изглежда хубави качества. Спортът възпитава и ни прави по-добри хора“, сподели за ТВ САТ КОМ Станилия Стаменова. Запознаването с водния спорт предизвика голям интерес особено у подрастващите, част от които споделиха, че много им е харесва  на тренажора, доволни бяха и от получените знания. В края на обучението имаше състезание. Отличилите се деца получиха възможност за безплатна тренировка по кану-каяк. „ Ние винаги сме много активни, в нашето училище със спорт се занимават много деца и са много добри спортисти. Спортът не ни е чужд. Искаме да покажем на децата, че спортът е здраве, спортът е дисциплина, тренирайки възпитаваме духа си, учейки се на последователност и да постигаме целите си. Всичко това го пренасяме и в учебните заниятия“, каза за ТВ САТ КОМ Боряна Андонова, директор на СУ „Отец Паисий“.
В програмата на спортния ден в кукленското училище бяха заложени атрактивни и интересни игри и дейности, за точност и концентрация, за бързина и ловкост, които показаха на децата, че спортът не е просто тичане, а мисъл, стратегия и работа в екип.    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина