Спортът в Куклен отново на кръстопът

Автор: Plovdiv Now 13168
Спортът в Куклен отново на кръстопът

Проектът за разширение на спортната база на стадиона в Куклен вероятно няма да се реализира, научи редакцията на Куклен news. Оказва се, че ръководството на Община Куклен няма интерес да заплати проектирането на новите футболни игрища, които бяха предвидени за тренировъчни цели, допълнителните трибуни и осветлението на и около стадиона.

С приемане на бюджета на Община Куклен в началото на 2018 г. бяха гласувани 20 000 лв. за изработката на инвестиционни технически проекти, но проектирането на стадиона така и не беше възложено, поради което сдружението като ползвател на имота и общината като собственик ще изпуснат всички срокове и възможности да получат европейско финансиране с това предназначение.
Не можем да очакваме обновяване на базите за развитие на спорта в гр. Куклен, ако общинската власт не промени политиката си спрямо местните спортни клубове и подетите от тях инициативи, сподели за Куклен news г-н М. Мавров – председател на Управителния съвет на ФК „Атлетик – Куклен“. Стадионът и спортните съоръжения са общинска собственост, а ние, клубовете, сме само наематели. Ако един собственик не желае да се извършват подобрения и промени в имота си, няма как ние, ползвателите, да подобрим състоянието му, допълни г-н Мавров.

Подобна е ситуацията и със спортната зала до стадиона – т. нар. „Боксова зала“, която от години тъне в разруха, но е общинска собственост заедно със земята, върху която е построена. За нея спортен клуб „Аякс“ внесе предложение за наемане за срок от 10 години, за възстановяването и реконструирането й по съвременен образец, като по този начин залата ще може да се използва за повече спортове на закрито.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина