Шестима талантливи студенти получават по 3 600 лв.стипендия от КЦМ

Автор: Plovdiv Now 6892
Шестима талантливи студенти получават по 3 600 лв.стипендия от КЦМ

Шестима студенти ще получават ежемесечна стипендия от КЦМ-2000 в продължение на една академична година. Те са преминали успешно през трите тура на конкурса „Стипендия КЦМ“ и двете комисии. В рамките на една учебна година младежите ще получават ежемесечно по 400 лв.  Целта е на младите студенти да бъде осигурено спокойствие, за да се фокусират върху образованието си.

Моника Златанова, Полина Джамбазова, Христо Кичуков, Боян Петов и Георги узунов ще имат и възможността да се запознаят отблизо с дейността предприятието и да получат шанс за реализация по специалността си. Младежите бяха представени по време на церемония по-рано днес. 

Неслучайно награждаването се провежда именно на първия учебен ден, сподели председателят на Съвета на директорите Румен Цонев. Използваме този празник, който всички обичаме, за да ви пожелаем "На добър час", обърна се той към студентите.

Припомняме, че КЦМ учреди стипендията в началото на 2019 година. През първия етап от конкурса участниците изложиха в авторски есета как ще изглежда металургията на 21-и век. Право на участие имаха студенти от всякакви специалности.

"Все пак заложихме на хора от инженерни специалности, които търсят реализация в българската индустрия", изтъкна Цонев. Той допълни, че учредяването на стипендията е в унисон с убеждението, че КЦМ трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне учащите.

Сред наградените студенти имаше представители на няколко специалности - от Биология и химия, през Цветна металургия и инженерство, до Мехатроника и информационна техника. Самите студенти споделиха, че имат желание да продължат развитието си в КЦМ. 

"Убедени сме, че с наша помощ ще станете по-добри студенти. Ние също работехме, за да имаме повече пари за радости и веселие. Когато учи обаче, човек трябва да има по-големи финансови възможности, за да може да наблегне на образованието си", обясни още Румен Цонев. Той сподели и надеждата си, че идното поколение може би ще донесе така очакваната промяна и ще върне България на заслуженото челно място в света в сферата на металургията. 

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина