Съветниците в Куклен потъпкаха правилника, за да изберат нов председател

Автор: Иван Маринов 5664
Съветниците в Куклен потъпкаха правилника, за да изберат нов председател

Общинският съвет в Куклен има  нов председател, след като общинарите тази сутрин с таен вот избраха Стефан Куцинов от Нова алтернатива. Сесията обаче бе повече от странна, при това - свикана „на пожар”.

Мястото на Общинар №1 бе овакантено, след като на предишната сесия от поста бе свален Пламен Гошев от ГЕРБ, който оглавяваше местния парламент в продължение на три години.

На сесията тази сутрин присъстваха едва 7 общинари от общо 13. Вероятно това се дължи и на факта, че заседанието е било свикано в последния момент. Преписката е входирана в деловодството на Общинския съвет в понеделник, малко преди края на работния ден.  Насрочването на сесията за два дни по-късно обаче е в пълен разрез с правилника на Общински съвет – Куклен. В него ясно е разписано, че три дни преди свикването на сесията, всички съветници трябва да бъдат уведомени чрез покани по електронен път с дневния ред и материалите по него.

В този смисъл днешната сесия е грубо погазване на правилника на ОбС – Куклен. Още областният управител може да анулира избора на нов председател на местния парламент, а не е изключено да се стигне и до дело в Административния съд.

На практика Стефан Куцинов бе избран с гласовете на ДПС и ДОСТ, които се обединиха за първи път в България, за да вземат мнозинството в законодателния орган на Куклен. Другите двама съветници, които бяха на сесията са от партията на кметицата Мария Белчева и самият Куцинов.  От ГЕРБ и независимите съветници бойкотираха днешната сесия.

От новата опозиция в Куклен смятат, че изборът на Куцинов е в явен конфликт на интереси, тъй като той е брат на главната счетоводителка в Община Куклен – Гергана Куцинова.

Очаквайте продължение!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина