С венци, цветя, мажоретки и крос Куклен отбеляза 142 години от Освобождението

Автор: Plovdiv Now 13522
С венци, цветя, мажоретки и крос Куклен отбеляза 142 години от Освобождението

„Днес е свещена дата за всички нас. Днес преди 142 години, България възкръсва за нов живот. Една империя признава свободата на малък, но смел и вярващ народ.“ Това каза в празничното си приветствие към кукленци и гостите на града кметът на Община Куклен Мария Белчева.

По думите на Белчева днес, 142 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от вдъхновение, вяра и единение.

"Уверена съм, че работим ли заедно за постигане на националните ни приоритети, ще успеем да изградим съдбата си такава и
да постигнем целите, които като нация си поставяме. Пожелавам ви здраве, увереност, храброст и силен дух. Нека възпитаме децата си в любов, уважение и отговорност към родината. Нека с делата си отдадем почит на онези, които извоюваха свободата ни. Нека живеем така, че да сме горди с името българи", продължи кметът.

Празничната програма продължи с участието на малчуганите от ДГ „Приятели“, гр. Куклен и ученици от СУ „Отец Паисий“, гр. Куклен, Малките мажоретки от танцов състав „Кукленче“ към НЧ Н. Вапцаров – 1909г“, гр. Куклен усмихнаха присъстващите и получиха заслужени аплодисменти.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника в знак на почит към геройски загиналите герои за свободна и независима България.

Празникът продължи с традиционен крос, в който нямаше възрастови ограничения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина