Пуснаха водата в Куклен, в града тече мащабен ремонт СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now   12779
Пуснаха водата в Куклен, в града тече мащабен ремонт СНИМКИ

Водоподаването на територията на Куклен ще бъде подобрено след приключване на дейностите по смяна на напорния водопровод. Ремонтните дейности текат от няколко дни и ще приключат до края на седмицата. Това е причината на няколко пъти да бъде спирана водата в Куклен. Тази вечер малко след 21,30 часа водата в целия град е била пусната, научи TrafficNews.bg

„В момента подменяме захранващата тръба за ниската и високата зона на Куклен. Тя е стара и корозирала, като по нея има много аварии, които спадат налягането по цялата мрежа. Целта на този ремонт е да възстанови цялата мрежа и да няма течове по тръбите, да вдигнем налягането, за да може цял Куклен да се захранва качествено с вода”, заяви кметът на Общината Мария Белчева.

Вече се извърши и подмяна на 250 метра водопровод в Добралък, предстои това да се случи и в село Гълъбово. Ремонтът се извършва съвместно с ВиК-Пловдив.

През последния месец изцяло беше преасфалтирана улица “Райна Княгиня” по съвместната дарителска програма на Община Куклен и „КЦМ 2000” АД. По трасето също беше подновен водопровода.

Другата изцяло преасфалтирана улица е ул. ”Латинка”, която е ремонтирана със средства от държавния бюджет. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина