Община Куклен дарява 470 защитни облекла на медици

Автор: Plovdiv Now 9182
Община Куклен дарява 470 защитни облекла  на медици

Местният парламент в Куклен единодушно прие предложението на кмета Мария Белчева за отпускане на 5000 лв. от общинската хазна за закупуване на 471 лични предпазни средства, представляващи защитни облекла от най-висок защитен клас за медицински лица.  

100 от специалните костюми са за обезпечаване нуждите на медицинските лица, работещи на територията на Община Куклен, а  371 ще бъдат дарени на Областна администрация - Пловдив, за да бъдат разпределени в болничните заведения.

Целта е Община Куклен да даде принос, за да бъдат задоволени потребностите на медицинските специалисти и здравните заведения от лични предпазни средства, представляващи защитни облекла в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Кметът Белчева благодари на общинските съветници за единодушието и солидарността. „Ръководството на общината и Общински съвет много добре осъзнаваме ситуацията, в която се намира държавата ни. Отчитаме огромната грижа, която полагат личните лекари и сестрите, както и работещите в спешна медицинска помощ. Тези хора са на първа линия и трябва да имат нашата подкрепа. Знаем и за положението в болниците. За това даряваме предпазни екипи и на областна администрация, които сме сигурни, че ще бъдат разпределени за най-належащите случаи. Вече сме заявили облеклата и очакваме доставката в понеделник следобед.“- аргументира предложението си Мария Белчева.

Тя подчерта, че  опасността от зараза не е отминала и  извънредното положение не е приключило, а напротив и  министерската заповед е в абсолютна сила.

„Органите на реда ще продължат да осъществяват контрол върху изпълнението ѝ. Кризисният общински щаб продължава да е на разположение на гражданите за съдействие, подкрепа и сигнали за нередности. Нека бъдем отговорни и да проявяваме разбиране! Опасността е към всеки един от нас. Останете си вкъщи!“- призова Белчева.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина