Нова туристическа маркировка свързва Куклен и манастира „Св. св. Козма и Дамян“

Автор: Plovdiv Now 10279
Нова туристическа маркировка свързва Куклен и манастира „Св. св. Козма и Дамян“
Община Куклен продължава екоинициативата за подновяване на туристическите маркировки, указващи екомаршрутите на територията на община Куклен.
 
В Деня на Съединението на България в рамките на кампанията бе завършена успешно и новата с маркировка до Кукленския манастир“Св.Св. Козма и Дамян“ вече е факт. Когато приключи маркирането на всички туристически маршрути и екопътеки, те ще бъдат включени в специална интерактивна карта на община Куклен.
 
В инициативата на Община Куклен и Туристическо дружество“Природа“ се включиха представители на местната администрация, жители на Куклен и много деца.
 
Участниците в похода освежиха надписите по табелите и подмениха някои от указателните съоръжения със съвсем нови изработени за целта.
 
Участниците в акцията имаха възможност да се запознаят както теоритично така и нагледно , като взеха активно участие в процеса на маркиране.
 
Сред очарователната природа на Родопите, с дъх на борова гора и вълнуващи гледки, планината се разкри пред ентусиастите зашеметяващи гледки. Освен че свършиха полезна работа, планинските любители се насладиха на природата и се заредиха с нови емоции и енергия. Обновената маркировка ще направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще спомогне за популяризирането ѝ.
 
С регулярното инициативно подновяване на маркировките по екопътеките в землището на община Куклен се осигурява по-лесен и по-удобен достъп до туристическите забележителности и се дава възможност на стотиците туристи, които ежегодно изминават тези маршрути да се ориентират сами без да се налага да използват услугите на екскурзоводи.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина