Нов автомобил ще разнася храната на социалния патронаж в Куклен

Автор: Plovdiv Now 8379
Нов автомобил ще разнася храната на социалния патронаж в Куклен
Нов лекотоварен автомобил закупи община Куклен по проект „Закупуване на автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж – гр.Куклен”, финансиран по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд” към Фонд „Социална закрила”.
Проектът финансира закупуването на нов лекотоварен автомобил, който ще се използва за разнос на храна до дома на потребителите на“ Домашен социален патронаж“, както и „Топъл обяд“ по „Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027г.“ на живущите на територията на Община Куклен.
 
От новата придобивка ще могат да се ползват над 200 потребители на услугата за доставка на храна. Ежедневно в работните дни от седмицата се предоставя безплатна храна за обяд на 220 нуждаещи се жители на общината. От тях 170 потребители по проект „Топъл обяд в Община Куклен“ и 50 потребители на „Домашен социален патронаж - Куклен“.
 
Превозното средство е с марка „Рено“, а общата му стойност около 40 000 хиляди лева, като малко над 30 хиляди лева са безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Социална закрила”, а останалата част от сумата са собствен принос на община Куклен.
Ключовете за новата придобивка на Община Куклен бяха връчени на кмета на общината Мария Белчева, като бенефициент по проекта.
С новият автомобил ще се осигурява по-сигурна, бърза и навременна доставка на храната по домовете на потребителите.
Чрез закупуването му бе постигната основната цел по проекта, а именно подпомагане на социалната дейност в общината, чрез модернизиране и осъвременяване базата на Домашен социален патронаж – Куклен. Това от своя страна дава възможност за подобряване качеството на предлаганите услуги в социалната сфера и задоволяване потребностите на крайните потребители, посочва кметът на общината Мария Белчева.
 
„Домашен социален патронаж“ в община Куклен се утвърди като една от най-важните публични функции в условията на кризисната ситуация, пред която е изправено цялото общество. Дейността се оказа изключително ефективна, помагайки на възрастните хора да се справят със създалата се ситуация, като разшири своето поле на приложение и сравнително лесно се адаптира към възникналите нови условия във връзка с последиците от разпространението на COVID-19.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+3
 
 
 
Всички реакции:
4040
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина