Модерният спорт пикъбол показват в Куклен

Автор: Plovdiv Now 6327
Модерният спорт пикъбол показват в Куклен

Българска Федерация Пикълбол ще демонстрира спорта пикълбол и ще проведе открита тренировка в град Куклен на 19.10.2023 год. от 14.30 ч. в двора на СУ "Отец Паисий".

Събитието ще бъде отворено за всички жители на община Куклен, които ще могат да се включат в демонстрацията и откритата тренировка с треньорския екип на федерацията и да се запознаят с пикълбола, който е най-бързо развиващия се спорт в света.
Община Куклен ще бъде петата община в България в която Българска Федерация Пикълбол ще има възможността да постави основите на пикълбола и да го представи като 100% инклузивен и приобщаващ спорт за хора на всякаква възраст и за хора със специални потребности, интелектуални затруднения и физически увреждания.

Преди дни Гергин Ангелов -президент и основател на Българската Федерация по пикълбол проведе ползотворна работна среща с кмета на Община Куклен г-жа Мария Белчева Мария Белчева и световната и трикратна европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова.

На срещата бяха обсъдени бъдещи възможности и перспективи за сътрудничество между Българска Федерация Пикълбол и Община Куклен с цел демонстрирането и популяризирането на пикълбола на територията на общината.

Президентът на Българска федерация по пикълбол - Гергин Ангелов, презентира пикълбола пред ръководството на Община Куклен и изтъкна всички здравословни и социални ползи на най-бързо развиващия се спорт в света.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина