Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на община Куклен

Автор: Plovdiv Now 11324
Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на община Куклен

Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на община Куклен
В Куклен се проведе първата официална сесия на новоизбрания общински съвет. Той включва 13 местни парламентаристи, за които са гласували имащите право на вот на 29 октомври.

Най-много места в общинския съвет имат представителите на ПП ГЕРБ-5. По три места имат ПП ДПС и Коалиция“Партия Консервативна България“. Две места са за ПП БСП.
Церемонията започна с химна на България. Областният управител Илия Зюмбюлев прочете имената на всички нови кметове и общински съветници. Те тържествено се заклеха да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите на Куклен и да работят за тяхното благоденствие. След това всички подписаха декларация за встъпването си в длъжност.

На тържествената церемония досегашният кмет на община Куклен, Мария Белчева положи клетва за трети пореден мандат.
„Нека всички да бъдем единни и да работим с благословия за доброто на община Куклен. Нека интересите на Куклен да са над всички останали интереси.“- призова след клетвата Мария Белчева.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи молебен за здраве и благополучие на новия кмет и общински съвет. В залата бе кукленското духовенство, а песнопенията изпълни митрополитският хор "Св. ап. Ерм" с диригент протопсалт Георги Радев.

Поздрав с песен от репертоара си отправи към новата местна власт Фолклорна формация “Кукленки”.

Тричленна комисия от общински съветници проведе избора за председател на местния парламент. Кандидатурите бяха две – Ива Дичева и Ердоан Мехмед. С 10 гласа начело на общинския съвет застана Ива Дичева. На днешното първо заседание на общинския съвет клетва положиха новоизбраните съветници и кметовете на две села в общината – Руен и Гълъбово. До избора на нов председател сесията бе ръководена от най-възрастният съветник – Албена Костадинова.

След приключване на официалната част, във фоайето на общината бе раздаден курбан за здраве и благоденствие от Мария Белчева за всички присъстващи и гости на събитието. Обредната храна бе осветена от кукленските духовници и наречена за здраве и добруване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина