Куклен отпразнува 17 години местно самоуправление

Автор: Валерия Василева 5841
Куклен отпразнува 17 години местно самоуправление

Община Куклен отбеляза 17 години от своето създаване. На 3 юли 2001 година с Указ № 167 селата и землищата на Куклен, Гълъбово, Цар Калоян, Руен, Яврово и Добралък бяха териториално обединени в община Куклен с административен център – село Куклен, което на 23 май 2006 година бе признато за град с решение на Министерския съвет.  

Празникът трябваше да започне със 17 километра поход в парк "Родопи" под мотото "17 километра за 17 години община Куклен“, но мероприятието бе отложено поради лошото време.

Празничната вечер се отбеляза с концерт на градския площад, където за доброто настроение  се погрижиха оркестър "Марица“ и обичаната българска поп певица Силвия Кацарова. Подгряващи изпълнители бяха самодейните певчески състави към читалищата в селата Добралък и Руен, заедно с танцовите изпълнения на детския танцов ансамбъл „Кукленче” при читалище „Никола Вапцаров” с художествен ръководител Сашо Ламбрев.

Програмата започна с поздравителни адреси от Пламен Гошев – председател на Общинския съвет в Куклен, и  Мария Белчева – кмет на община Куклен. За доброто настроение на всички присъстващи беше организирана и тържествена заря в чест на празника на Куклен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина