Кметът на Куклен: Ето такъв искам да виждам града- весел, пъстър, позитивен, красив, изпълнен с доброта

Автор: Plovdiv Now 11514
Кметът на Куклен: Ето такъв искам да виждам града- весел, пъстър, позитивен, красив, изпълнен с доброта

Второто издание на тридневния регионален събор „Куклен фест“ вече е в историята. Празненствата, песните и танците, народните хора, срещите с близки и приятели, раздумка на чаша бира със скъпи хора,  усмивките и зареждащата емоция от преживяното ще останат задълго ярки у всеки преживял празника.

Емоцията от еуфорията и адреналина от вълнуващите три дни на това мащабно  събитие, проличаха и в емоционалното приветствие  на кмета Мария Белчева, в кулминационната последна вечер на празника: „Да виждам как се веселим и в трите дни на празненствата ни, как греят очите ни, как се виждаме с приятели и близки, как си казваме добра дума. Танцувахме ръка за ръка на хубавите български хора - следвайки един ритъм и една енергия. Ето такъв искам да виждам Куклен. Моят Куклен, мястото където живея. Весел, пъстър, позитивен, красив,изпълнен с доброта. Благодаря Ви затова, че сте тук. Вие направихте празника истински! Пожелавам на всички добро здраве, добри мисли и добри дела, добър живот! Пожелавам всички ние да се грижим за общината ни, така както се грижим да домовете ни. Защото тук е нашият дом!“

Белчева отбеляза, че освен ден за празнуване, е ден и за благодарност към всички, които са ни подали ръка. Тя изказа благодарност от трибуната на Районното управление и Пожарната служба, затова че винаги се отзовават и правят Куклен сигурно място за живот, на лекарите и зъболекарите, които са изключително всеотдайни и добри специалисти,  на читалищата и пенсионерските клубове, които се грижат за културния живот в общината.

Думи на признателност отправи Мария Белчева и към представителите на бизнеса в региона, за дългогодишното партньорство с общината  и участието им в инициативите, и за приноса им за  новото озеленяване на главната улица в Куклен.

Белчева обърна внимание и на хората, които подпомагат развитието на спорта при децата в Куклен. Специална благодарност бе отправена и е един от най-големите филантропи в общината Куклен, който се грижи за социално слабите хора вече 8 години, а заедно със съпругата му дариха проекта за изграждане на пристройката към новата група в училището и подпомогна озеленяването в централната част на главната улица в градчето. На всички тях, Мария Белчева благодари поименно.

 Белчева  отдаде почит и покани на сцената д-р Румяна Горева, която по-рано тази година  получи призванието Почетен гражданин на община Куклен.

„Ето това е община Куклен! Има добро! И то е тук сред всички нас! И е крайно време доброто да излезе на преден план!“- завърши изказването си  Мария Белчева.

Община Куклен изказва благодарност на всички участници, гости и жители на общината,  които посетиха празника, защото те го направиха истински и жив.

Специална благодарност и на организаторите от „Ясмина“ за техния професионализъм, позитивна енергия и коректност, и за това, че втора поредна година донесоха веселието в Куклен и ни научиха да се веселим от сърце и с душа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина