Кандидатите за кмет и съветници от Коалиция ЗС „Ал. Стамболийски“ с дарение на книги за мюсюлманите в Куклен

Автор: Plovdiv Now 7330
Кандидатите за кмет и съветници от Коалиция ЗС „Ал. Стамболийски“ с дарение на книги за мюсюлманите в Куклен

Сборници с цитати от Корана на арабски и турски език подариха на мюсюлманите в Куклен преди петъчната молитва кандидатът за кмет Елена Филева и съветници от листата на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“.

Ходжа Изет благодари за книгите. Високо оценявам този жест, защото храмът е на самоиздръжка и разчита на дарения от вярващи, заяви 28-годишният духовник. Той разговаря с Елена Филева и сподели, че младежката общност подпомага джамията със средства и доброволен труд за поддръжка на сградата и на градинката около нея.

Дарението ще бъде много полезно за младите мюсюлмани и особено за децата, за които през лятото се организират двумесечни курсове за изучаване на Корана. След това те участват в областни и национални състезания, където показват своите отлични познания по религия.

Ходжа Изет сподели, че нямат драматични проблеми, защото общността е добре организирана и взаимно се подпомагат, но липсата на инфраструктура в Куклен и ниските доходи са въпросите, които тревожат голям брой семейства. Кандидат-съветникът Анелия Такева се поинтересува за състоянието на траурния парк. На този етап няма недостиг на места, а мюсюлманите сами се грижат за гробището, посочи  Ходжа Изет

Дарението от книги не е първото, което Филева и приятели правят на мюсюлманската общност в Куклен. Вярващите високо ценят тяхното внимание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина