Как децата ни да растат здрави и силни - въпреки вредните навици

Автор: Валерия Василева 9314
Как децата ни да растат здрави и силни - въпреки вредните навици

Фондация „Траки” инициира семинар на тема „Здрави и силни” в СУ „Отец Паисий” в град Куклен. Идеята за такъв тип беседи възниква предвид увеличаването на риска от затлъстяване при децата и необходимостта от редовна физическа активност.

Децата ни все по-често се хранят с огромно количество „бърза храна”, която в голямата си част доставя калорийни стойности, но не и полезни хранителни вещества в организма на подрастващите.

Голям проблем е, че днешните ученици играят и комуникират чрез мобилните си устройства и персонални компютри, а физическата активност намалява все повече. Това води до ленивост на тялото и е предпоставка за развиване на заболявания, обясняват специалистите.

По време на семинара беше обърнато специално внимание и на хигиенните навици на малчуганите, тъй като заобикалящата ни природа и градска среда стават все по-замърсени. Лекторите подчертаха, че всеки от нас с малки усилия и част от свободното си време може да допринесе за по-добро възпитание и отглеждането на здрави, силни и щастливи деца, които след години ще са двигател на нашето общество.

Фондация „ТРАКИ“ желае такъв тип семинари и обучения да станат традиция сред подрастващите в Куклен. Презентациите през тази учебна година бяха насочени към учениците от II и VI клас, като идеята е догодина да се проведат такъв тип обучения и в други класове.

На семинара присъстваха над 100 ученици и техните преподаватели, като освен знания и занимателни презентации децата получиха и подаръчни пакети, които са полезни за придобиване на здравословни навици.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина