Изгориха два тона марихуана край Пловдив

Автор: Парашкева Иванова 22287
Изгориха два тона марихуана край Пловдив

2 тона марихуана са били унищожени днес в пещите на КЦМ, научи TrafficNews. Информацията бе потвърдена и от Агенция "Митници". "Тревата" е веществено доказателство по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Пловдив. 

Според източници на сайта, се касае за марихуната за медицински цели от склада в село Болярци. Складът влезе в криминалните хроники, след като през 2021 г. собствениците му се жалваха, че полицаи са се опитали да изнесат голямо количество продукция от сградата. Малко по-късно стана ясно , че там са засечени служители на Трето районно, включително и тогавашния  началник Самуил Хаджиев с личната си кола. 

На 5 срещу 6 април, малко преди полунощ, управителката на склад за марихуана за медицински цели в село Болярци изпраща сина си на проверка на обекта, защото месец преди това в склада е извършена кражба на сериозно количество от продукцията. Която впрочем е напълно законна, а компанията производител има всички необходими лицензи. Младежът вижда, че един от прозорците е счупен, а на на вратата на помещението засича двама мъже и на въпроса какво търсят в сградата, получава предупреждение: Полицейска работа, не се бъркай! Искат му личната карта. Тогава той се обажда на майка си, за да й съобщи, че в склада има полицаи. Мъжете му връщат картата, качват се в сив пасат с пловдивска регистрация и изчезват. 

Младежът успява да запише регистрационния номер, а майка му подава сигнал на 112 , като настоява веднага да изпратят патрул от районното в Асеновград , на чиято територия се намира Болярци. Тя не вярва, че мъжете в склада са полицаи и се страхува, че вътре има още крадци. Така или иначе на сигнала не се отзовава никой, а по-късно управителката установява,

По-късно при разследване на Тина Ивайлова за GlassNews и Неделята на Нова , става ясно, че сивият пасат е личния автомобил на началника на Трето РПУ Самуил Хаджиев, а другият участник в нощната "проверка" е Атанас Качаков и че голяма част от продукцията му била  подготвена за изнасяне. След сигнала никой от полицията не я е търсил. 

Началникът на районното  след ареста си твърди, че същият ден, няколко часа по-рано , след работно време,  е бил там  на инспекция заедно с директора на полицията ст. комисар Рогачев. Работели са по сигнал за наркотици. На място е имало поставен секретен пост, а Рогачев и Хаджиев пристигнали с личния автомобил на началника на районното. Те са направили оглед на склада, а след това си тръгнали с пасата, като са вдигнали и секретния пост. 

Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са обвинени затова, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата. 

По време на разследването е назначена експертиза, която е установила, че съдържанието на активни вещества във въпросната медицинска марихуана е завишено. Тъй като не отговаря на стандартите е разпоредено тя да бъде унищожена. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина