Елена Филева и кандидат-съветници в Куклен дариха книги за откриването на Духовната библиотека

Автор: Plovdiv Now 14302
Елена Филева и кандидат-съветници в Куклен дариха книги за откриването на Духовната библиотека

В Международни ден на учителя – 5 октомври, Елена Филева, кандидат за кмет на община Куклен, дари книги за откриването на Духовната библиотека към храма „Св. Атанасий“ в Куклен.

Отец Янко освети дарената духовна литература, която включва над 40 заглавия. Наследничката на един от емблематичните свещеници на църквата „Св. Атанасий“ отец Петър – Николина, беше редом с миряните, за да подкрепи благородното дело.

На службата заедно с Филева присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ЗС „Александър Стамболийски“ Пламен Гошев и Величка Маринова. Те споделиха, че всички заедно трябва да се грижим за запазването на църквата и опазване на нейната сграда и общност и припомниха, че мотото на коалицията е „Куклен заслужава повече“.

В проповедта си към миряните отец Янко разказа, че от 17 години чака този момент. Щастлив е, че неговата мечта - храмът „Св. Атанасий“ да се превърне в център на духовността, се сбъдва.

Общественикът Владимир Гошев, член на църковното настоятелство от 30 години, разказа интересни факти за църквата и коментира, че с помощта на такива благородни жестове този паметник на културата ще пребъде. Той е нужен на Куклен, кукленци имат нужда от духовно средище.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина