Екологичните бомби в Куклен се разрастват

Автор: Валерия Василева 7762
Екологичните бомби в Куклен се разрастват

Незаконните сметища в община Куклен се увеличават. За съжаление екобомби могат да се видят навсякъде в покрайнините и по-далече от малкия град. От известно време насам и в самия град Куклен екологичната картина е твърде неприветлива.

Въпреки недоволството на местните, организацията по извозване на битовите отпадъци все още е неефективна и много казани преливат. Много жители на Куклен се опитват да организират боклука в чували покрай кофите за смет, но и това не помага, тъй като те се разпиляват лесно и трудно се събират от комуналната група на общината.

Неясно защо Общината не изпълнява добре задълженията си по сметосъбиране и сметоизвозване, въпреки че в края на миналата година увеличи значително таксите за смет.

Пример за екообстановката извън града пък е районът около чешмата „Ветряк”. На това място по пътя за с. Руен ежедневно спират много хора за глътка въздух и вода. Стигайки до чешмата, хората остават смаяни от гледките на разпилени боклуци, гниещи животни и кости, счупени корита на водоизточника и разбити пейки.

Подобна е картината около множеството параклиси и места за отдих в общината. Тези територии са покрити с купища боклуци, а стационарните кошчета за смет не се изхвърлят с месеци.

Каква е причината за случващото се? Безхаберието на местното управление или некомпетентността на екологичната служба на общината? Едва ли през последните 2 - 3 години повечето жители на Куклен са се превърнали в нарушители, а отпадъците са се увеличили до такава степен, че човешките и финансовите ресурси на община Куклен да не достигат за осъществяване на нужния контрол и почистване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина