Досегашният кмет на Куклен Мария Белчева спечели втори мандат

Автор: Plovdiv Now 45211
Досегашният кмет на Куклен Мария Белчева спечели втори мандат

Досегашният кмет на Куклен Мария Белчева от ГЕРБ се пребори за нов мандат. Белчева получи подкрепата на нейните съграждани и жителите на Общината в балотаж с опонентката ѝ Тефика Реджебова от ДПС. 

"Победихме! Благодаря на всички, които гласуваха", написа във Фейсбук профила си Белчева. 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Куклен Мария Белчева изведе асфалтирането на улиците в града сред основните приоритети в своята програма. През първия мандат на Белчева бяха асфалтирани повече от 22 улици в града, подмениха се водопроводите и се прокара газ на повечето от тях. Други улици бяха ремонтирани в най-компрометираните участъци.

Тя обеща улиците, предвидени за асфалтирани, да бъдат включени в строителната програма на общината още с приемането на първия бюджет за 2020г. Субсидията от държавата ще се използва за асфалтиране, а допълнителни средства ще бъдат потърсени от централния бюджет.

Белчева набляга и на култура и социална политика, като в управленската ѝ програма е заложено и Общината да продължи да финансира Детската млечна кухня в Куклен. С нейното отваряне беше дадена възможност на желаещите млади майки да се възползват от тази услуга в града, а не да търсят услугата в други общини. Днес млечната кухня се ползва от десетки майки, а общината осигурява 50% от финансирането на услугата. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина