Доброволци обновяват маркировката от Куклен до хижа “Руен“

Автор: Plovdiv Now 11856
Доброволци обновяват маркировката от Куклен до хижа “Руен“

Нова маркировка ще указва маршрута от Куклен до хижа “Руен“. Инициативата е на Община Куклен и Туристическо дружество „Сдружение Устремени“ от  Асеновград. В нея ще участват деца от ОУ “Отец Паисий“ в Куклен и младежи доброволци.

В мероприятието могат да се включат всички желаещи без ограничение на възрастта. Участниците в похода ще освежат надписите по табелите и ще подменят  някои от указателните съоръжения. За целта са изработени съвсем нови такива  в жълто-бял цвят.

Планината ще разкрие пред доброволците зашеметяващи гледки. Освен че  ще свършат полезна работа, ентусиастите ще  се насладят на природата и  ще  се заредят  с нови емоции и енергия. „Обновената маркировка ще  направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще  спомогне за  популяризирането и. Съветваме повече хора да оставят телефоните и да  ходят на излет в планината", споделиха организаторите на акцията.

Маршрутът, одобрен от БТС, е от Куклен през аязмото по горски път в близост до местността, където се провежда ежегодния фестивал „Събуди се“ и оттам продължава към х.“Руен“.

Стартовата точка е чешмата до старата кариера до ореховите градини в 8.00 часа на 10.09.2022.

Ще отнеме около 7 часа в двете посоки, от които  около 5 часа  маркиране  и 2 часа връщане, като ще има и време за почивка и обяд.  Участниците в акцията ще имат възможност да се запознаят както  теоритично така и нагледно , като вземат активно участие в процеса на  маркиране.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина