Дядо Коста, който застреля сина си край Куклен, остава на свобода с условна присъда

Автор: Ива Модова 8704
Дядо Коста, който застреля сина си край Куклен, остава на свобода с условна присъда

Условна присъда от 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, даде Окръжният съд в Пловдив на Костадин Пелтеков. Дядото е признат за виновен за убийството на сина си Стоян в момент на афект и след системен тормоз, който е упражняван върху бащата 20 години. Припомняме, че старецът застреля в главата и сърцето Стоян на 23 септември 2017 г. в землището на Куклен, местността Сай дере.

Съдия Петко Минев прочете присъдата на дядо Коста, като посочи, че деянието е извършено в условията на тежка обида и натиск по отношение на личността на подсъдимия. Костадин Пелтеков направи пълни самопризнания за случилото се, което доведе до приключване на делото още днес.

Пелтеков, който се грижи заедно с жена си, за внука от покойния си син от неговото раждане насам, е осъден по две обвинения - за убийството и за притежание на оръжие без обезопасяването му в каса. За второто обвинение мъжът бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, но в условията на чисто съдебно минало, той получи обединена присъда от 2 години "лишаване от свобода" с 3 години изпитателен срок. 

Решението на съдията уважи искането на адвокат Камелова, който поиска минимален размер на условната присъда. Прокурорът Тодор Павлов пък поиска условна присъда 3 години с 5 изпитателен срок, но това не беше уважено от магистратите. 

Припомняме, че след семеен скандал на вилата в Куклен, Костадин застреля в сърцето и главата сина си Стоян Пелтеков. През последните 17 години Стоян е тормозил родителите си.Бащата е подавал множество жалби срещу сина си. Пелтеков младши системно употребявал наркотици, пребивал майка си, крадял от родителите си и дори ги заплашвал със смърт.

Жената на Стоян е в затвора за кражби. Детето на Стоян е присъдено за отглеждане на баба си и дядо си още от родилното отделение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина