Деца от Куклен превърнаха битови отпадъци в произведения на изкуството

Автор: Валерия Василева 6806
Деца от Куклен превърнаха битови отпадъци в произведения на изкуството

Деца показаха, че отпадъците и ненужните опаковки могат да послужат дори и за изкуство. Миналия месец сред децата от детска градина „Приятели“ и Средно училище „Отец Паисий“ в Куклен се проведе инициатива на фирма „Екоколект“ АД.

Организаторите бяха осигурили материали и различни отпадъци от опаковки, от които участниците изработиха истински произведения на изкуството, играчки и предмети за ежедневието.

За много хора отпадъците, които често назоваваме „боклуци“ в ежедневието си, не представляват особено интересна тема за разговор. Някои смятат, че отпадъците не заслужават тяхното внимание и умишлено странят от проблема. Но този, на пръв поглед незначителен въпрос, засяга цялото общество и е необходимо да му се отдаде нужното внимание.

Повишеното потребление на стоки, влошената култура на използване на отпадъците и заниженият контрол през последните години доведе до силно замърсяване на околната среда, главно с опаковки и непотребни, развалени продукти.

Един от начините за опазване и съхраняване на околната среда е оползотворяването на отпадъците чрез повторната им употреба. Повишаването на екологичната култура на гражданите и контролът върху изхвърлянето на отпадъци от бита трябва да бъдат основно задължение на всички институции. Община Куклен и местната „Еко“ служба също могат да се поучат от подобни инициативи.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина