Део и ученици от Куклен обсъждаха колко опасни могат да бъдат наркотиците

Автор: Plovdiv Now 8493
Део и ученици от Куклен обсъждаха колко опасни могат да бъдат наркотиците
Телевизионният водещ Деян Славчев - Део и учениците от горен курс на училищата СУ“Отец Паисий“ и Професионалната гимназия по селско стопанство/ПГСС/ в Куклен, дискутираха колко опасни могат да бъдат наркотиците.
 
Срещата беше инициатива на Община Куклен и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината и беше насочена срещу употребата на дрога сред децата. Директорите на двете учебни заведения Боряна Андонова и Тинка Чифчиева бяха съорганизатори и се отзоваха с пълната си подкрепа и съдействие.
 
Събитието мина под мотото „Зависим или независим –ти избираш!“. Целта на дискусията беше първична превенция срещу употребата на психоактивни вещества сред подрастващите.
 
Део разказа за своя личен опит с наркотиците, как е започнал, какво са му причинили и отнели и как се е преборил със своите зависимости. Той разговаря с младежите без да се опитва да ги поучава, но се опита да ги убеди в безсмислието от дрогата. Учениците се включиха активно в беседата, като зададоха своите въпроси към него.
 
„Децата са най-ценното, което имаме, длъжни сме да ги опазим. Общината има своята роля и отговорности в тези процеси.“-категорични са от общинска администрация Куклен.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина