Болен съдия отложи делото за убийството в Куклен

Автор: Plovdiv Now 5130
Болен съдия отложи делото за убийството в Куклен

Убийството, което в края на 2022 година разтърси Куклен, вече влиза в съдебна фаза. Днес обаче беше направен втори опит да се даде старт на делото, но болен съдия стана причина за отлагане на делото и на практика разпоредително заседание не успя да стартира отново.

В предходното дело в съдебната зала липсваха близки на убития, които са ключова част от съдебния процес, затова беше отложено. Припомняме, че единствено Димитър Лятев, един от синовете на убития, е предявил иск за 3000 лева, за направените разходи за погребение и 100 000 за нанесените неимуществени вреди.

Подсъдим е 49-годишният Мариян Паскалев, който умишлено е умъртвил 55-годишния си братовчед Ламбри Лятев. Обвинението срещу по-младия мъж е за извършено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен Паскалев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Припомняме, че до инцидента се стигна на 29 декември 2022 г. Двамата мъже са роднини и живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като понякога се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 г.

Тогава Паскалев обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20:00 ч., след като се прибра и пил алкохол, Паскалев решил да потърси обяснение от Лятев заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Паскалев започнал да му го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да пие.  По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Според обвинителния акт Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръбна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри Лятев е загинал.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина