Агресивни кучета притесняват хората на туристическа пътека край хижа “Здравец“

Автор: Plovdiv Now 5510
Агресивни кучета притесняват хората на туристическа пътека край хижа “Здравец“

Агресивни кучета нападат хора на туристическа пътека край Пловдив. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които разказаха, че на пътека в района на Хижа Здравец има пуснати няколко кучета, които системно се спускат на хора, разхождащи се по пътеката. Тази събота питбул, който е отглеждан в частен имот на пътеката към село Яворово е нападнало хора.

„Предупредих и в групата за планинари да внимават, но това не е решение. Ежедневно минават и хора с малки деца и кучета от там, тъй като е много посещавана, ще стане инцидент, а обхват в района няма и не може да се потърси дори и помощ”, споделят читателите ни.

Преди година отново на същото място при разходка с приятели попадат на същите пуснати кучета в района, които отново се спускали на разхождащите се хора.

„Искам да призова собствениците на агресивни кучета, особено в райони, които са силно посещавани от туристи и планинари да ограничават любимците си, за да не се стига отново до тежки инциденти. За щастие този път успяхме да се защитим с тояги, които за щастие носехме, но следващия път може да пострада човек или друго куче, което се води на каишка. Апелирам за повече отговорност на собствениците на кучета. Аз също имам голямо куче, но никога не бих застрашила живота и психиката на някой с подобно безотговорно поведение”, разказват още читателите ни.

Тогава се е наложило дори случайно преминаващи с джип хора да качат туристите в автомобила, за да ги закарат на безопасно място.

„Реших, че е добре да се предупредят хората, тъй като на тръгване срещнахме възрастни хора и деца, а аз от много години посещавам тази местност”, завършват те.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина