Жители на Кричим готвят протест заради опасния път

Автор: Plovdiv Now 33307
Жители на Кричим готвят протест заради опасния път

Жители на Кричим готвят протест заради опасния път от Стамболийски към Девин, който минава през самия град. Както съобщихме, отсечката е натоварена не само заради засиления пътен трафик. Пътното платно се пресича ежедневно от стотици ученици от двете училища в града. В края на миналата година камион пропадна в отсечката. В същото време държавата бави ремонта на пътя, който обеща да извърши.

„Проблемът съществува от дълго време. Самият път се превръща в предпоставка за ПТП-та. Водачите редовно са принудени да извършват маневри, за да избегнат сблъсък. Бутат се огради, камиони пропадат в асфалта. Пътят е опасен както за жителите на град Кричим, така и за всички туристи, които минават по него”, заяви пред Нова телевизия един от жителите на населеното място.

Директорката на едно от училищата сподели, че няма и маркировка на пътя. „Всеки ден, пристигайки на работа се притесняваме как преминават учениците ни. Тежкотоварни автомобили се движат по този път, изпреварва се докато децата пресичат рано сутрин. няма „легнали полицаи”. Кола се вряза в оградата на училището, за да избегне дупка на пътя”, разказа тя.

„Това е републикански път. От страна на общината е направено всичко възможно. Изготвихме проект. Входирахме го в АПИ,  откъдето обещаха писмено, че ще извършат основен ремонт, който да бъде заложен в инвестиционната им програма за 2023 година. След това го отмениха. Не можем да направим маркировки на пътя, защото е държавен. Техен ангажимент е да оправят пътя. Няма да подпиша споразумение за съвместни дейности, докато пътя не се оправи във вида, в който трябва да бъде”, категоричен е кметът на Кричим Атанас Калчев.

Градоначалникът посочи, че в момента, в който пътят се ремонтира, той ще подпише споразумение за поддръжка – както за маркировка, така и за почистване.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина