Затвор за Владимир, който уби двама свои приятели на пътя Кричим-Девин

Автор: Ива Модова 17860
Затвор за Владимир, който уби двама свои приятели на пътя Кричим-Девин

35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, отива за 3 години в затвора. Той окончателно чу присъдата "виновен" преди дни, съобщи TrafficNews. ВКС потвърди наказанието му, наложено на първа и втора инстанция. Той бе наказан ефективно от магистратите на Окръжен съд през юли миналата година, а през февруари Апелативен съд потвърди наказанието.

Припомняме, че инцидентът стана минути след 18:30 часа на 27 юли 2020 година. Мелето бе предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, който пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

В крайна сметка преди дни Наумов окончателно след серия от обжалвания бе попарен с решението на магистратите. Те изцяло потвърдиха наказанието му - затвор. Той ще прекара 3 години зад решетките, при първоначален общ режим, научи още медията ни. Владимир е лишен и от правото да управлява МПС в срок от 6 години. 

Наш репортер научи, че присъдата е приведена в сила и 35-годишният мъж вече е откаран със специализиран транспорт към пловдивския затвор. 

За решението на ВКС потвърди адвокат Трайко Иванов, който представлява близките на Тисовски.

„Това трябва да ни бъде пример за генерална привенция, да си вземе цялото общество поука. И аз и клиентите ми сме удовлетворени от крайното решение. Въпреки това обаче, тази присъда няма да върне двамата загинали”, каза адвокат Иванов.

Той и колегата му адвокат Димитър Георгиев, представляващ семейство Рашидови са единодушни, че присъдата е заслужена, но все пак няма да върне хората и болката сред близките ще е все така силна. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина