Закриват паралелки в гимназии в Пловдив, Кричим, Хисарско, Карлово

Автор: Plovdiv Now 31597
Закриват паралелки в гимназии в Пловдив, Кричим, Хисарско, Карлово

Пет паралелки в училища в Пловдив и областта ще бъдат закрити заради малкият брой ученици, проявили интерес да се обучават в тях. След приключване на IV класиране за тях са били кандидатствали едва 13 ученици. Това съобщиха пред TrafficNews от Регионално управление на образованието в Пловдив.

Прием няма да се извършва за паралелките „Работник в обслужването на заведения за хранене и развлечения“ в Обединени училище „Йордан Йовков“ и „Подемно-транспортна техника“ в Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив.

Третата цяла паралелката, която ще бъде закрита, е профил „Предприемачески профил“ в СУ „П.Р.Славейков“ в Кричим.

В гимназия по жп транспорт в Карлово предстои да отпаднат две половини от „Осигуряване на комуникационни системи в жп инфраструктура“ и  „Охранителна техника и системи за сигурност“.

Тринадесетте ученици, които са кандидатствали за някоя от тези паралелки, ще бъдат пренасочени към други специалности в рамките на същите училища, допълни Пакова.

Днес в сайта на РУО бе публикуван и списък с места, останали незаети след приключване на четвърти етап на класиране след VII клас. Същият се провежда за първа година. От него стана ясно, че незаети позиции има в няколко паралелки на Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев", Професионална гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров".

Десетки свободни места са останали и в Средно училище "Христо Смирненски" и Хисаря, Обединено училище " Христо Ботев " в Красново, Професионална гимназия по селско стопанство в Белозем, първомайската гимназия по селско стопанство "Васил Левски", Средно училище "Христо Ботев" в Лъки и карловската гимназия "Братя Евлогий и Христо Георгиеви".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина