В Седмица на гората: Залесиха фиданки от дива круша и киселица в стопанство “Кричим“

Автор: Plovdiv Now 3762
В Седмица на гората: Залесиха фиданки от дива круша и киселица в стопанство “Кричим“

Фиданки с горскоплодни дървесни видове от дива круша и киселица бяха залесени в базата за интензивно стопанисване на дивеча към Държавно ловно стопанство- Кричим към Югозападно държавно предприятие. В събитието участие взеха директорът на ДЛС "Кричим"  инж. Петър Зяпков, заместник-директорът на Регионалната дирекция по горите-Пловдив инж. Антон Бамбалов, Димитър Градинаров от Българско дружество за защита на птиците и представители на медии. Традиционно всяка година по време на Седмицата на гората на територията на стопанството се засаждат дървета, чиито плодове се използват за храна от дивеча.

По време на организирания от Изпълнителната агенция по горите фототур за медиите в Държавно ловно стопанство-Кричим бяха разгледани и различни декоративни храстови и дървесни видове, които са внесени за първи път в България.

Директорът на ДЛС Кричим инж. Петър Зяпков запозна медиите с историята, дървесният състав и видовете дивеч, които се срещат в стопанството. В базата за интензивно стопанисване на дивеча към момента има 283 лопатара и 44 муфлона.

При посещението в парка на Царския дворец беше разгледана и оранжерията за цветя с уникални растителни видове от царско време.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина