Удължиха ареста на дрогирания шофьор, ударил пешеходец край Кричим

Автор: Plovdiv Now 18335
Удължиха ареста на дрогирания шофьор, ударил пешеходец край Кричим

Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняем 32-годишния Метин М, който вчера на пътя от село Устина за Кричим удари пешеходец. Обвинението е за това, че мъжът при управление на лек автомобил, марка „Опел Астра“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Д. П., на 34 г., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества. Пострадалият се е придвижвал пеша по пътното платно.

Обвиняемият Метин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Лицето, управлявало автомобила, е установено по безспорен начин, поради което е привлечено към наказателна отговорност.

Припомняме, че след пристигането на спешна медицинска помощ, пострадалият е откаран в пловдивска болница с опасност за живота. Метин е бил тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отчели положителна проба за амфетамин. Шофьорът се е опитал да прехвърли вината на приятелката си, като е казал, че тя е шофирала автомобила.

Към момента медиците се борят за живота на 33-годишния мъж, за който се знае, че работи в бутиковата винарска изба "Вила Юстина".

Справка в регистрите на МВР установила, че той е с отнето свидетелство за правоуправление. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина