Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим за уязвими групи хора

Автор: Plovdiv Now 7923
Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим за уязвими групи хора

Удължава се социалната услуга „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ в Кричим. Общината подписа допълнително споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ с Агенция за социално подпомагане.

Социалната услуга ще продължи до 30.09.2021 г. Приготвената храна ще се предоставя ежедневно до домовете на потребителите, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19 са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Лицата ще получат съпътстваща подкрепа чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, както и лекарства закупени със собствени средства.

Проектът ще се реализира чрез предоставяне на топъл обяд на 90 лица попадащи в обхвата на определените целеви групи, както следва:

- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина