Удължават услугата “топъл обяд“ в Кричим през лятото

Автор: Plovdiv Now 7923
Удължават услугата “топъл обяд“ в Кричим през лятото

Удължават услугата "топъл обяд" до 09.09.2022 г. за хора в нужда в Кричим, в рамките на 421 работни дни.

Приготвената храна се предоставя ежедневно до домовете на потребителите, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19 са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Лицата получават съпътстваща подкрепа чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, както и лекарства закупени със собствени средства.

Проектът се реализира чрез предоставяне на топъл обяд на 90 лица попадащи в обхвата на определените целеви групи, както следва: - Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, на които е предоставена временна закрила във връзка с масово навлизане на разселени лица от Украйна. - Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. - Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020, в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина