Шофьорът, убил двама на пътя Девин - Кричим, отива на съд

Автор: Plovdiv Now 104861
Шофьорът, убил двама на пътя Девин - Кричим, отива на съд

35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин - Кричим, ще отговаря пред закона. Той официално се сдоби с обвинение за причиняване на ПТП с повече от един загинал, както и средна телесна повреда на спътника си.

Припомняме, че инцидентът стана на пътя Девин – Кричим, минути след 18:30 часа на 27 юли миналата година. Мелето е предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост е пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

На място загива 66-годишен пътник в кемпера, а 57-годишният водач бе откаран в тежко състояние в болница. Въпреки усилията на медиците, шофьорът почина. Неждет Рашидов и Давид Тисовски са били неразделни приятели. Двамата били страстни рибари и често ходели да „хвърлят по едно перо”.

Във фаталният ден те били до язовирната стена с кемпера на Тисовски. Именно той е бил зад волана на превозното средство.

По данни на прокуратурата Владимир Наумов шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение, въпреки забранителната маркировка. Виждайки идващия срещу него кемпер намалил, но поради тесния път ударът бил неизбежен. Аудито се врязало в кемпера с 73 км/ч.

Извършена е била химическа експертиза, при която е установено, че Наумов не е употребил алкохол или наркотични вещества. Според автотехническата експертиза, причината за пътното произшествие е превишена и технически несъобразена скорост, с която е управлявал Наумов, както и навлизането му в насрещната пътна лента по време, място и начин, когато това не е било безопасно. 

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен, е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо Владимир е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина