Съдбата на Владимир, причинил катастрофа с жертви край Кричим, зависи от ВКС

Автор: Plovdiv Now 43377
Съдбата на Владимир, причинил катастрофа с жертви край Кричим, зависи от ВКС

Съдбата на 35-годишния Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, вече зависи от Върховния касационен съд.

Магистратите от висшата инстанция ще решат дали да потвърдят ефективната присъда спрямо Наумов, или ще го пожалят и ще го накажат с по-леко наказание. През февруари Апелативен съд потвърди наказанието му, наложено на първа инстанция.  Той бе наказан ефективно от магистратите на Окръжен съд през юли тази година.

Припомняме, че инцидентът стана на 27 юли 2020 година. Мелето бе предизвикано от водач на лек автомобил ауди – 35-годишният Владимир, който пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост, пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

Наумов е подал жалба срещу присъдата си пред ВКС, а в петък се е изправил пред магистратите. Оказва се, че по време на заседанието 35-годишният мъж е останал без защита, тъй като адвокатите му са се отказали от това до го представляват. Наложило се е да му бъде назначен служебен защитник. Сега съдбата на Наумов е в ръцете на висшите магистрати. В законовия период те ще решат дали да пратят шофьора в затвора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина