С голям празник Кричим отбеляза 54 години от обявяването му за град ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 11951
С голям празник Кричим отбеляза 54 години от обявяването му за град ВИДЕО

На днешния 27 август отбелязваме 54 години от обявяването на Кричим за град. 

„Пожелавам на всички наши съграждани здраве и сили, вяра и упоритост, за да преодоляваме предизвикателствата на времето, в което живеем, за да успяваме въпреки трудностите, да бъдем удовлетворени от постигнатото и да не спираме да обичаме нашия град Кричим и България! Нека не пестим усилия, за да бъде градът ни такъв, какъвто сме мечтали ние и нашите предци, и какъвто заслужават нашите потомци!“, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

В събота бяха кулминацията на тържествата. 

Преди обед в центъра на града се проведе базар „Произведено в Кричим“, а след това Детски научен клас „Магията на чудесата“ и концерт на Богдан Томов. 

Вечерта жителите и гостите на града гледаха Площаден театър „Имало едно време ... Кричим“, с режисьор Исмаил Ходжев, а в главните роли се превъплътиха малки и големи кричимски самодейци. 

Беше отслужен празничен водосвет, а след него кметът на община Кричим Атанас Калчев  поднесе поздравителен адрес по повод празника. 

След това се състоя концерт на гръцката звезда Йоргос Ясемис. Честванията приключиха с концертна програма „С България в сърцето” и Николай Учкунов и лазерното шоу „Танцуващи светлини“. 

Днес, 27 август, от 21 часа на стадион «Христо Ботев» в гр. Кричим ще се прожектира лятно кино под звездите „Игра на доверие“.

Режисьор е Мартин Макариев, участват: Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, Александър Димов, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Китодар Тодоров и други. Продуценти са Яна Маринова, Мартин Макариев и Александър Сано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина